trappenhal
Wat:
Ontwerp en realisatie

Categorie:
Interieur architectuur
Trap en opbergruimte
Woning

Ontwerp:
Studio Items

Realisatie:
Studio Items

Opdrachtgever:
Particulier

Locatie:
Halfweg, Nederland︎︎︎

Fotografie: Studio Items
boven: wentel trap vanaf bovenaf gezien
render: isometrisch aanzicht, situatie woning
Een onbruikbare hal bij de entree van hun nieuwe woning, dit is iets waar de huidige eigenaars een oplossing voor wilde na de aankoop van hun huis.

De oude situatie was een vaste muur naast de deur bij binnenkomst. Waardoor de ruimte opgesplitst werd in twee smalle kleine aparte ruimtes. Ons werd gevraagd om van deze twee halletjes een esthetische en praktische oplossing te bedenken.

Door het verwijderen van de originele muur werd er één grote open ruimte gecreëerd. Waardoor de trap naar boven ook zichtbaar werd en het daglicht van boven ook beneden zichtbaar is geworden. Onder deze bestaande trap hebben we een compleet op maat gemaakte kast ontworpen van Pools grenen. Wat aansloot bij de specifieke wensen van de klant.

Bij binnenkomst van de hal is de kopse kant te gebruiken voor de dagelijkse gebruikte items als jassen, schoenen en tassen.

Het middenstuk is te openen vanaf de zijkant. Door de onconventionele vorm van de kast, dat meeloopt met de trap naar boven. Is iedere millimeter perfect uitgewerkt in ontwerp voor onder andere motorhelmen die in de puntige nis te leggen zijn. Daarbij wentel je jezelf omhoog richting de trap om naar boven te gaan. Waarbij in deze trede ook nog opbergruimte verstopt zit.

Zo is ieder hoekje en gaatje gebruikt binnen deze kleine maar toch praktische ruimte.
technisch tekening : diverse aanzichten
linksboven: verstopte opbergmogelijkheden in de trap / rechtsboven: trede met opslag mogenlijkheid / links: begane grond, vooraanzicht trappenhal dicht en rechts  open aan de kant van binnenkomst
van links naar rechts: middenstuk trappenkast opening door niet zichtbare push-to-open systeem


︎PINTEREST

contact@studioitems.nl