interieur architectuur


ontwerp
productie


over ons
contact

Het Hem

bibliotheek & bar
Wat:
Ontwikkeling en realisatie

Categorie:
Interieur architectuur
Bar en restaurant
Hospitality

Opdrachtgever:
And Beyond Studios

Locatie:
Zaandam, Nederland︎︎︎
 

Fotografie: Luuk Smits / styling: Eva Reuvers

Het Hem is een plek voor hedendaagse cultuur, gevestigd in een voormalige munitiefabriek. In opdracht van en in samenwerking met And Beyond Studios ontwierpen we verschillende elementen voor het interieur van de ‘Woonkamer’, het hart van het gebouw.

De gebruikte materialen voor de uitvoering hebben dezelfde industriële ‘look and feel’ als het gebouw uitstraalt. Dit zorgt ervoor dat deze onderdelen goed samensmelten met het geheel. De bibliotheek, café-restaurant en werkruimte zijn hierbij als eilanden met een intieme sfeer in deze enorme ruimte geplaatst.De bibliotheek bestaat uit een combinatie van bestaande stalen kastelementen met op maat gemaakte groene betonplex onderdelen.

Deze zijn in twee U-vormige delen geplaatst en zorgen op die manier voor twee comfortabele leesplekken. Midden in de boekenkasten zijn twee bankjes in een nis  gemaakt, waar je in alle rust een boek of tijdschrift kan lezen.


Groen betonplex
Radiata pine underlayment
metalen stelling kasten met spiegels en diverse plantenOm een functionele ruimte voor de keuken en de bar te creëren, is er een grote wand uit radiata pine underlayment in de open ruimte geplaatst.

De backbar, geïntegreerd in deze muur, bestaat uit metalen opbergplanken gecombineerd met groene betonplex planken. De spiegels zorgen voor een speelse uitstraling in combinatie met de groene oase van planten die hierin geplaatst zijn.

Om het geheel af te maken loopt het patroon van de metalen planken door als houten grid aan de zijkant van de houten wand met klapdeuren.