bovenverdieping
slaapkamers
Wat:
Ontwerp en realisatie

Categorie:
Interieur architectuur 
Renovatie + nieuwbouw 
Woning

Ontwerp:
Studio Items

Realisatie:
Studio Items

Opdrachtgever:
Particulier

Locatie:
Rotterdam, Nederland


︎︎︎

Fotografie: Studio Items / styling: Eva Reuvers 


 foto boven: slaapkamer, kledingkast hem en haar / links: detail shot kleuren samenstelling muur, plafond en kast / rechts: vloer gemarmerde kurk
De oude situatie van deze bovenverdieping was één grote bouwvallige slaapkamer kamer. Wij zijn gevraagd om binnen deze casco ruimte, twee volwaardige slaapkamers te creëren en daarbij slim om te gaan met bergruimte, kledingkast ruimte en de ruimte waar de babykamer zou komen.

De ruimte is opgesplitst door middel van 1 grote doorlopende kast die voor beide kanten bruikbaar is. De volwassen slaapkamer heeft een kledingruimte voor hem en haar met daarboven extra opslag en de kinderkamer heeft een ingebouwde / opvouwbare commode met hieromheen kastruimte.

De ingebouwde commode zorgt ervoor dat de kinderkamer die relatief klein is toch erg ruim aan voelt en optimaal praktisch wordt gebruikt. Om de kinderkamer te voorzien van daglicht is hier een groot dakraam geplaatst die ook voor ventilatie zorgt door de gehele kamer. Door rekening te houden met de stand van het dakraam.

Er is een uitgebreid onderzoek geweest voor een kleurenschema dat op elkaar afgestemd is. Van de nieuw geisoleerde vloer met gemarmerde kurken toplaag (oranje-roze), die over de gehele verdieping gelegd is. Moest goed samen gaan met de mint groene en paarse kast kanten. Waarvan de grote kamer ook nog een frisse lichtblauwe muurverf is toegepast.


render: slaapkamer met dubbele kledingkasten hem en haarrender: kinderkamer met kastruimte en commode

boven links: binnenkant commode / rechts: kinderkamer met nieuw dakraam voor daglicht / onder: detail vintage ledikanthet kleuren schema volledig op elkaar afgestemd.

foto links: kinderkamer met commode / rechts: close-up gemarmerde kurkenvloer en mint gekleurde kast 

︎PINTEREST

contact@studioitems.nl